شرکت تسلا یک تولیدکننده آمریکایی خودروهای الکتریکی، پنل‌های خورشیدی و باتری‌های ماشین‌ها و ذخیره‌ساز برق خانگی است. این شرکت در سال 2003 توسط کارآفرینان آمریکایی مارتین ابرهارد و مارک تارپنینگ تأسیس شد و به نام نیکولا تسلا مخترع آمریکایی صربستانی نامگذاری شد. به سرعت به یکی از شناخته شده ترین برندهای خودرو در جهان تبدیل شد.

تسلا موتورز برای توسعه یک خودروی اسپرت برقی تشکیل شد. ابرهارد مدیر اجرایی تسلا و تارپنینگ مدیر ارشد مالی تسلا بود. سرمایه‌گذاری برای این شرکت از منابع مختلفی دریافت می‌شد، به ویژه یکی از بنیان‌گذاران PayPal، ایلان ماسک، که بیش از 30 میلیون دلار به سرمایه‌گذاری جدید کمک کرد و از سال 2004 به عنوان رئیس این شرکت خدمت کرد.

در سال 2008 تسلا موتورز اولین خودروی خود را به نام رودستر کاملاً الکتریکی عرضه کرد. در آزمایشات شرکت، با یک بار شارژ به مسافت 245 مایل (394 کیلومتر) دست یافت که برای یک خودروی الکتریکی تولیدی بی سابقه بود. آزمایشات اضافی نشان داد که عملکرد آن با بسیاری از خودروهای اسپرت بنزینی قابل مقایسه است:

شتاب 0 تا 60 مایل (96 کیلومتر) در ساعت در کمتر از چهار ثانیه
حداکثر سرعت 125 مایل (200 کیلومتر) در ساعت
رتبه بندی راندمان معالد مسافت پیموده شده بنزین 135 مایل در هر گالن (57 کیلومتر در لیتر)

بدنه رودستر از فیبر کربن ساخته شده بود، ماده ای سبک اما قوی تر از فولاد که در بسیاری از ابرخودروهای برتر دنیا استفاده می شود. بعلاوه، این خودرو هیچ آلاینده ای در لوله اگزوز تولید نمی کرد، زیرا از موتور احتراق داخلی استفاده نمی کرد. موتور الکتریکی آن از سلول‌های لیتیوم یونی که اغلب در باتری‌های کامپیوتر لپ‌تاپ استفاده می‌شود تغذیه می‌شد که می‌توانستند از یک پریز برق استاندارد شارژ شوند. با وجود هزینه 109,000 دلاری رودستر تبدیل به یک کالای لوکس شد.

در اواخر سال 2007 ابرهارد به عنوان مدیرعامل و رئیس فناوری استعفا داد و به هیئت مشاوران شرکت پیوست. در سال 2008 اعلام شد که او شرکت را ترک کرده است، هرچند که سهامدار باقی مانده است. تارپنینگ، که معاون مهندسی برق و نظارت بر توسعه سیستم‌های الکترونیکی و نرم‌افزاری رودستر بود، در سال 2008 شرکت را ترک کرد. ایلان ماسک به عنوان مدیرعامل شرکت کرد. در سال 2010، عرضه اولیه عمومی تسلا حدود 226 میلیون دلار افزایش یافت.

تسلا رودستر

تسلا تحت نظر ایلان ماسک: مدل‌های جدید، فناوری باتری و انرژی خورشیدی

در سال 2012، تسلا تولید رودستر را متوقف کرد تا بر سدان مدل S جدید خود تمرکز کند، خودرویی که به دلیل عملکرد و طراحی آن مورد تحسین منتقدان خودرو قرار گرفت. این باتری با سه گزینه مختلف باتری عرضه شد که برد تخمینی 235 یا 300 مایل (378 یا 483 کیلومتر) را ارائه می‌کرد. گزینه باتری با بالاترین عملکرد، شتاب 0 تا 60 مایل (96 کیلومتر) در ساعت کمی بیش از چهار ثانیه و حداکثر سرعت 130 مایل (209 کیلومتر) در ساعت را ارائه می دهد. برخلاف رودستر که سیستم باتری خود را در عقب خودرو حمل می‌کرد، مدل S زیر کف آن قرار داشت که فضای ذخیره‌سازی اضافی در پشت و هندلینگ بهبود یافته به دلیل مرکز ثقل پایین آن ایجاد می‌کرد. این قرارگیری باتری در مدل های بعدی تسلا مورد استفاده قرار گرفت. تسلا اتوپایلوت، نوعی از رانندگی نیمه خودران، در سال 2014 در مدل S (و بعداً در مدل های دیگر) در دسترس قرار گرفت.

تسلا مدل اس

از سال 2012، شرکت تسلا ایستگاه هایی به نام سوپرشارژر در ایالات متحده و اروپا ساخت که برای شارژ سریع باتری ها و بدون هزینه اضافی برای دارندگان تسلا طراحی شده بودند. نسخه های بعدی آن ایستگاه ها نیز قابلیت تعویض کامل بسته باتری مدل S را داشتند.

تسلا مدل X، یک خودروی کراس اوور (یعنی وسیله نقلیه ای با ویژگی های یک وسیله نقلیه کاربردی اسپرت اما ساخته شده بر روی شاسی خودرو)، در سال 2015 عرضه کرد. مدل X حداکثر برد باتری حدود 340 مایل (547 کیلومتر) داشت. و اضافه شدن صندلی تا هفت نفر را ممکن کرده بود.

به دلیل تقاضا برای وسیله نقلیه ارزان‌تر، مدل 3، یک سدان چهار در با برد حداکثر 353 مایل (568 کیلومتر) و قیمت 35,000 دلار، در سال 2017 تولید خود را آغاز کرد. این خودرو سقفی تمام شیشه‌ای داشت. و اکثر کنترل ها روی یک صفحه لمسی مرکزی 15 اینچی (38 سانتی متری) بودند. مدل 3 با پیشی گرفتن از نیسان لیف، پرفروش‌ترین مدل تسلا و پرفروش‌ترین خودروی الکتریکی تمام دوران شد.

تسلا مدل 3

این شرکت همچنین در زمینه محصولات انرژی خورشیدی فعالیت می کند. خطی از باتری ها برای ذخیره انرژی الکتریکی از انرژی خورشیدی برای استفاده در خانه ها و مشاغل در سال 2015 رونمایی شد. تسلا شرکت پانل های خورشیدی SolarCity را در سال 2016 خرید و پنل های خورشیدی روی پشت بام، سقف خورشیدی با کاشی های تولید انرژی و یک باتری بزرگ را ارائه کرد که Powerwall نامیده می شود تا برق تولید شده برای استفاده در مواقعی که خورشید نمی تابد یا به عنوان پشتیبان در صورت قطع برق تولید می شود. در سال 2017 این شرکت نام خود را به تسلا تغییر داد تا نشان دهد که تسلا دیگر فقط خودرو نمی فروشد.

در سال 2018، ایلان ماسک مجموعه‌ای از توئیت‌ها را درباره خصوصی کردن تسلا منتشر کرد و مدعی شد که بودجه خود را تضمین کرده است. در سپتامبر 2018، کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) او را به کلاهبرداری از اوراق بهادار متهم کرد و ادعا کرد که توییت های او “نادرست و گمراه کننده” هستند. در اواخر همان ماه، هیئت مدیره تسلا توافقنامه پیشنهادی SEC را رد کرد، بنا بر گزارش ها پس از تهدید ایلان ماسک به استعفا.

با این حال، اخبار مربوط به رد معامله باعث سقوط شدید سهام تسلا شد و هیئت مدیره به سرعت تسویه حساب کمتر سخاوتمندانه‌ای را پذیرفت، شرایطی که شامل کناره‌گیری ماسک از سمت خود برای حداقل سه سال بود و اینکه توییت‌های او باید از قبل توسط وکلای تسلا تأیید می‌شد. با این حال، به او اجازه داده شد که به عنوان مدیرعامل باقی بماند. علاوه بر این، تسلا و ماسک 20 میلیون دلار جریمه شدند.

مدل Y، Cybertruck و آزمایش‌های بیشتر

با ورود تسلا به دهه 2020، شروع به انجام کاری کرد که شرکت‌های خودروسازی برای دهه‌ها انجام می‌دادند: به روز کردن مدل‌های موجود خود و اضافه کردن مدل‌های جدید. در سال 2020 تسلا کراس اوور دیگری به نام مدل Y را عرضه کرد که کوچکتر و ارزانتر از مدل X بود و بسیاری از قطعات مشابه را با مدل 3 به اشتراک می گذاشت. فروش مدل Y به سرعت با مدل 3 قابل مقایسه شد و در در سال 2023، مدل Y به پرفروش‌ترین خودروی تسلا در جهان تبدیل شد.

tesla model Y

تسلا مدل های مختلفی را برای عرضه در اوایل دهه 2020 اعلام کرد، از جمله یک کامیون نیمه تریلر (Tesla Semi) و یک کامیون وانت، Cybertruck. اگرچه Cybertruck برای تولید در سال 2021 برنامه ریزی شده بود، اختلالات زنجیره تامین، طراحی و مشکلات تولید، عرضه آن را دو سال به عقب انداخت. در زمانی که تسلا تحویل Cybertruck را در اواخر سال 2023 آغاز کرد، با وجود طراحی زاویه‌دار جعبه‌ای که در اولین رونمایی جنجال‌برانگیز بود، از تعداد 2 میلیون وسیله نقلیه عقب مانده رزرو داشت. نسخه دوم رودستر قرار است در سال 2025 برای مدل سال 2026 عرضه شود.

برای مشاهده مقالات بیشتر اینجا را کلیک کنید.

تسلا همچنین به آزمایش‌های خود در فناوری خودرو های خودران (با وجود موانع نظارتی متعدد)، ربات Optimus مجهز به هوش مصنوعی و فناوری انرژی، از جمله سیستم ذخیره‌سازی باتری Megapack خود ادامه داده است.

منبع : https://www.britannica.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button