در مناطق مختلف دنیا عمدتاً سه درجه سوخت خودرو را ارائه می‌دهند که بر اساس سطوح اکتان متمایز می‌شوند:

  1. معمولی: کمترین اکتان، معمولاً 87.
  2. درجه متوسط: اکتان متوسط، معمولاً بین 89 تا 90.
  3. درجه اعلا : بالاترین اکتان، به طور کلی 91-94.

اکثر رانندگان ارزان‌ترین گزینه یا کم‌ترین درجه سوخت را انتخاب می‌کنند. با این حال، برخی گران ترین یا بالاترین درجه را خریداری می کنند زیرا تصور می کنند برای موتور وسیله نقلیه آنها بهترین است. دانش اولیه درباره انواع سوخت و درجه های سوخت برای هر راننده ای مفید است و به شما کمک می کند تا تصمیماتی بگیرید که عملکرد خودروی شما را بهبود بخشد. در زیر انواع سوخت های موجود امروزی، ویژگی های آنها و کاربردهای رایج آنها آورده شده است.

بنزین

بنزین رایج ترین سوخت اتومبیل است و در سرتاسر جهان برای تأمین انرژی اتومبیل، موتور سیکلت، اسکوتر، قایق، ماشین چمن زنی و سایر ماشین آلات استفاده می شود. بنزین یک سوخت فسیلی تخصصی است که از نفت ساخته می‌شود، از این رو در بریتانیا به آن «بنزین» می‌گویند. همچنین توجه به این نکته مهم است که هیدروکربن‌های موجود در بنزین و دی‌اکسید کربن ناشی از تولید آن به آلودگی و مه دود کمک می‌کنند. با وجود این می توانید پمپ بنزین ها را در همه جا پیدا کنید. گاز معمولاً در سه درجه اکتان یا “گرید” موجود است. نمرات با عدد اکتان تحقیق (RON) و AKI یک فرمول خاص نشان داده می شود. برچسب ها به رانندگان اطلاع می دهند که کدام پمپ هر درجه را آزاد می کند. 87 AKI به طور کلی پایین ترین درجه اکتان و ارزان ترین گزینه است. بعدی متوسطه با 88-90 AKI است. در نهایت، بنزین درجه یک که دارای رتبه اکتان 90-94 AKI است. درجات مختلف سوخت به یک شکل نمی سوزند. هرچه اکتان کمتر یا درجه کمتر باشد، در هنگام فشار سریعتر و قوی تر می سوزد. خودروهای SUV و اسپورت با پلاس یا پریمیوم (اکتان بالاتر) بهتر کار می کنند. زیرا موتورهای آن ها تراکم سوخت بیشتری را برای رانندگی بهتر تولید می کنند. اما اکثر وسایل نقلیه در پایین ترین و ارزان ترین گزینه بنزین به خوبی عمل می کنند. اگر برای خودرویی که بنزین معمولی مصرف می کند، بنزین پلاس یا ممتاز را انتخاب کنید، مصرف سوخت بهتری را متوجه نخواهید شد.

سوخت دیزلی

سوخت دیزل نیز از نفت ساخته می شود اما با روشی متفاوت از روشی که برای تولید بنزین استفاده می شود، تصفیه می شود. بسیاری از کامیون های بزرگ و صنعتی مانند کامیون های انتقال و تجهیزات کشاورزی از سوخت دیزل استفاده می کنند. دو نوع سوخت دیزل وجود دارد، یکی مخصوص خودروها و دیگری برای خودروهای خارج از جاده. در چند سال گذشته به دلیل افزایش قیمت تمام سوخت ها از جمله بنزین و گازوئیل، خودروهای دیزلی احیا شده اند. خودروهای دیزلی معمولاً مسافت پیموده شده یا مصرف سوخت بهتری نسبت به خودروهای بنزینی دارند. فولکس واگن یک تولید کنننده مشهور خودروهای دیزلی است.

بیو دیزل

سوخت دیزلی که با استفاده از روغن های گیاهی یا چربی های حیوانی ایجاد می شود، زیست دیزل نامیده می شود. می توان آن را با استفاده از روغن سویا، گوشت خوک، جلبک و روغن های گیاهی تهیه کرد. برخی از رانندگان مبتکر راه‌هایی برای بازیافت روغن‌های آشپزی مستعمل به بیودیزل پیدا کرده‌اند که موتورهای تغییر یافته خودرو را نیرو می‌دهد.

اتانول

اگرچه اتانول به طور گسترده به عنوان سوخت عمومی خودرو استفاده نمی شود، اما به عنوان یک افزودنی به بنزین رایج ما اضافه می شود. بسیاری از تولیدکنندگان خودرو در حال طراحی خودروهایی هستند که می توانند با اتانول کار کنند زیرا سوخت مقرون به صرفه ای است که از منابع تجدیدپذیر مانند ذرت و نیشکر ساخته می شود. اگر به دنبال خودرویی با اتانول هستید، چند مدل خودرو وجود دارند که می توانند با اتانول 100 درصد کار کنند. این روزها بیشتر خودروها با بنزین کار می کنند، اما محبوبیت سایر خودروها، به ویژه خودروهای باطری، در حال افزایش است. اطمینان حاصل کنید که نوع صحیح سوخت را برای خودروی خود خریداری میکند تا عملکرد اوج خود را داشته باشد .‎

منبع:

https://driving-tests.org

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button